Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leila med lejonet(blues)

Leila är en flicka så älsklig och så rar
så mjuk och fin som katten som lena pälsen har
Hon ögon har som brunnar och kroppen är en hydda
som väcker männens lust till att famna och beskydda
men mitt i allt det ljuvliga så anar man en gåta
och ögonen som ler mot dig tycks också kunna gråta

Ja Leila är så söt så det är ägnat att förvåna
att inte någon tölp till karl har lagt rabarber på'na
men det är inte lika lätt som dumma karlar tror
för Leila har ett lejon i huset där hon bor
och bara därför antingen hon vill det eller ej
så har hon gått och blitt en så kallad solotjej

Var kommer hennes lejon kommit från ja det finns dom som tror
att det är hennes lilla katt som blitt så hiskligt stor
och detta stora djur som frierierna försvårar
har vuxit när det druckit av Leilas salta tårar
Om Leila viskas det på stan, det cirkulerar rykten
att lejonet skrämt alla hennes friare på flykten

Och kommer det en karl som är modig eller dum
då har hon djuret inlåst i husets minsta rum
och hörs det ljud så säger hon att det är bara katten
men katten börjar ryta så fruktansvärt om natten
och friare har flytt rätt ut i vinterns kalla väder
och hon har stått och kastat genom fönstret deras kläder

Den djärvaste det var en man som kunde tämja djur
han hade tagit hunden med sig men det balla ur
han fick nog ta till flykten han men det var värst för jycken
för han slets utav lejonet helt sonika i stycken
Som om det inte vore mer än nog med alla kärlekskvalen
nu fick hon skura blodfläckar ur sängkammarn och salen

Det har väl hänt nån gång att Leila blivit riktigt kär
då blir hon väldigt lessen för att allt är som det är
Och skulle hon få leva om sitt liv på denna jord
då levde hon helt säkert efter dessa visdomsord
ge inte dina tårar som aftondryck åt katten
nej tacka vet jag vanligt enkelt vattenledningsvatten




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 594 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-12 23:04



Bookmark and Share


  Knickedick
inte dumt alls!!!!!
2011-12-21

  Kristina Wallbing
Åh, vilken ljuvlig berättelse! Tack! Men det stora allvaret mellan raderna är också sorgligt. Du får mig att tänka: vad har jag för lejon i mig som kan göra nära relationer vanskliga...
Mycket välskrivet och väl tänkt!
2008-09-17
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP