Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smultron

 

Han lade plantan i hennes öppna hand och sa;
Denna bär blad, blomma och frukt på samma gång

De vita blommorna symboliserar renheten
de röda bären står för styrkan
och de gröna bladen för trohet

Han vek hennes fingrar runt den späda stammen
och viskade:
Och frukten bär samma form som ett hjärta ...

En tår föll på hennes kind
när han kysste henne
tänkte hon att detta är paradiset på jorden

när de delade på frukten och blommorna
och lät sig täckas av de gröna bladen ..




Fri vers av * Ammi *
Läst 1422 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2008-09-13 00:20



Bookmark and Share


  Maria T
En paradisisk dikt.
Jag känner doften av smultron
2009-01-12

  Lejonhjärtas poesi
Himmel vad vacker kärlekspoesi och av naturen är vi alla en del och hämtar vår kraft.
2008-10-26

    ~maria~
ojojoj så vackert! helt underbart. älskar biten "Han vek hennes fingrar runt den späda stammen
och viskade:
Och frukten bär samma form som ett hjärta ..." tar andan ur mig, så vacker innebörd några få ord kan få.
2008-09-21

  lilla t
sockersött, blandas med allvaret diggar denna tvetydighet. Älskar smultron för övrigt :)
2008-09-19

  mare VIP
mycket vacker.....berör hjärtat..
2008-09-19

  aol
underbart ammi väl värd guldstjärnan
ska det stå de röd bären ville bara fråga kraaaaaaaaaaam
2008-09-18

    ej medlem längre
En mycket somrigt, och vacker dikt full med sommardofter, sommarfärger, omtanke och kärlek.
Får mig fakt. att tänka på Adam & Eva, Eden lustgård och allt det där också.
2008-09-18

  Havsbris
jag nästan gråt nu...

vilken gudomlig poem,
bara man vill inte sluta
läsa och stirrar bara!!

grattis för red.val och
stjärnan,
du stängde dörren
men vi är här för dig ;o)

Kramar i natti!!

läs- och tänkvärd!!
2008-09-18

    Margaretha Garp
Så vackert och känsligt!
2008-09-17

  Janis Karlsson
Vad vackert! När jag saknar den svenska sommaren, eller Sverige över huvud taget, ska jag tänka på dessa fina rader!
2008-09-13

  Cris
Mycket vackert..

titeln färgar texten fint röd
och smakfull

favoritrader:

"Han vek hennes fingrar runt den späda stammen
och viskade:
Och frukten bär samma form som ett hjärta ..."
2008-09-13

    JoLu
vacker och öm..
tack för att du delar med dig..
2008-09-13
  > Nästa text
< Föregående

* Ammi *
* Ammi *