Aktuell ..

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aktuell ..




Ursäkt till staten

 

Det är på nådens vägar de vandrar
som dåtidens fattighjorn

obehövliga
till besvär

de kostar en massa pengar
de sjuka, gamla eller fattiga

staten

de ber om ursäkt
för att mor och far
hade den dåliga smaken att föda ett barn
som senare i livet blev sjuk

staten

de ber om ursäkt
för att de inte kan bestämma
över att deras kroppar inte är perfekta
för att de blivit sjuka, gamla eller slitna

staten

de ber om ursäkt
för att de inte kan betala så mycket skatt
så de rika kan bli rikare
eller fallskärmarna högre

de ber om ursäkt
för att de lever
och ibland vågar ställa krav
men önskar ändå emellanåt
att ni ska införa aktiv dödshjälp
för de sjuka som inte orkar arbeta
trots att staten säger att de är friska
det har ju era utvalda läkare
fått betalt för att intyga

de ber om ursäkt
för att de andas den här dyrbara luften
och upptar syre
som behövs till någon bättre behövande
till dem som ni tror alltid kommer att klara sig
utan samhällets hjälp

de ber om ursäkt
för att de ber om ursäkt
fast det är ju egentligen ingen ursäkt
att be om
och de vill egentligen inte be om någonting
mer än att få behålla sitt människovärde!




Fri vers av * Ammi *
Läst 680 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-09-18 12:49



Bookmark and Share


  aol
verkligen bra skriftat vännen,
2013-05-28

  genni VIP
Ammi, om det är ok för dig så bokmärker jag denna,
Kram Genni
2011-07-11

    Margaretha Garp
Verkligen bra!!!!
Skicka den till Regeringskansliet, Försäkringskassan och hela gänget däruppe som bestämmer! De som inte vill förstå hur deras lagar och bestämmelser drabbar människor.
2011-04-12

    Margaretha Garp
Enormt bra!
Maila den till alla som sitter i regeringen! De kan behöva lite eftertanke hur samhället har blivit.
2011-02-11

  Gunilla VIP
Känns igen!
Svidande!
Önskar makthavarna
klarade att ta till sig
texter som dessa!
Önskar makthavarna
ödmjukade sig och insåg
priset så många får betala,
för så fås välfärd!
2010-12-10

  Lasseman VIP
En text som kändes av och jag hoppas det svider till för dom.. kram o applåder
2010-10-25

  Gisela Nordell
Bravo!
2010-10-23

  aol
verkligen en sann text för så är det, bra Ammie
2010-10-01

  Vilsen Annette-hittar vägen
Tack för denna text!!!
Så absolut BÄST beskrivet!!!
2010-09-18

  Mats Henricson
Bra jobbat, Annie, med starka känslor får du fram det samhälle som Fredrik Reinfeldt och co håller på att skapa ! Mona Sahlin är ingen "vänsterrevolutionär" men hon har, i alla fall, SAMVETE nog att se till att även vi, i bottenskiktet, ska få det DRÄGLIGT med henne och hennas kompisar vid rodret !
2010-09-18
  > Nästa text
< Föregående

* Ammi *
* Ammi *