Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politik är brist på etik


Politiker, ni erat politrask

Fattar ni inte att vi inser

Att ni vet om att ni misslyckats

Med dessa förbaskade pensioner


Så varför och med vilken rätt

Ska vi betala, för era extrapensioner

Om jag fick vara med och styra nån gång

Så skulle jag riva upp alla

Mest för principens skull


Och en annan rätt viktig sak

”Bonusar” brukar väl utdelas

när man gjort ett bra jobb

Inte, ett inkompetent sådant

Sen så anser jag att byråkratsamhället fungerar

Som ett slags feodalt diktatur samhälle

Där man ”köper” alla nya i feodalsamhällstoppen

Med, de förmåner man stulit åt sej

För att vi antagligen är för ”dumsnälla”

För

”Svensson trodde faktiskt att även politiker

hade ett visst mått av etik och moral”




Fri vers av LassO
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-23 07:10



Bookmark and Share


    papillon
"Makt korrumperar och fullständig makt korrumperar fullständigt"
(Bacon)
2008-09-23
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO