Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, fick insperation av låten "Lilla Sofie" av Lasse Berghagen, den är så fin.


Brev till en modig soldat

Ett gevär i din hand
Du har värvning i armén

Om du måste lämna mig
Stanna först tills natten blir sen

Kan jag kyssa dig
Innan du måste gå

Fast du är så långt bort
Älskar du mig ändå?

Tänk på mig
Håll mitt hjärta i trygga händer

Le för mig
Innan mörkret återvänder

Rak i rygen du går
Från våran trygga famn

Du återvände aldrig
Än idag viskar vindarna ditt namn

"Mod, Styrka, Kärlek"




Fri vers av Uppe bland molnen
Läst 489 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-13 20:51



Bookmark and Share


    Mymlan.
så sorgligt! jag tänker på den där "det fanns en gång en soldat, han kysste sin flicka farväl...." den är också otroligt fin. Tack för denna fina dikt!
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Uppe bland molnen
Uppe bland molnen