Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet som inte är


det finns ett land

där ligger en dunge av höga träd
jag springer så lätt genom den
på klövtrampad stig
genom en uråldrig trädgård
mellan husen som vilar med blinkande fönster
i skymningsnyans av bourgogne

där bortom väntar mig en hamn
en billighetsbasar och en öldränkt bar
en man som vill mer
och en resa som inte blir av

det finns skepp
som aldrig lägger ut
det finns tåg
utan destination

det finns tid som inte är
det finns ett land och jag bor där

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 279 gånger
Publicerad 2008-09-14 01:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Breath taking!
Jag saluterar och lyfter på den hatt jag inte har, men som en symbolisk gest...

"det finns skepp
som aldrig lägger ut"

Det är bara drömmens skepp som lägger ut...

"Vindarna vaknar och vänder..."
2008-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger