Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihetens land


Amerikanska inbördeskriget
Krig mellan dem som vill kalla dem slavar
Och dom som ville ha
Mellan dem som satte en äganderätt på sina undersåtar
Och dom som hade samma krav
Men lät ”dem välja”
"kapitalismens ansikte", svältarbeta för vem du vill...

Sen blev de utrotning av dem som var röda
Stämpla dom svarta behövde man inte
De var ju svarta ändå
Strax under de styrande, de vita
Fanns de lägre vita och de
Fanns ju irländare
Mexikaner
Sen kom de efter varann asiater
I olika varianter
Sist före de svarta var ju kineser

Och indianerna
Var inte ens människor
I ”frihetens land”
”Billy The Kid sköt 21 människor
mexikaner och indianer, ej medräknade”




Fri vers av LassO
Läst 145 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-12 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO