Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden har jag tagit under vattnet i somras i en badsjö i Lappland 

Tankar och insikter efter poetträffen i Eksjö den 13-14 september 20087




Jag har ingen talang...

En hade med sig sin gitarr och en annan sitt dragspel. En tredje flera kassar med böcker, en fjärde små presenter. En femte tog med sig sina fotografier och en sjätte sina tavlor. En åttonde visade upp sina vackra saker hon stickat.
Jag och många med mig står och tittar på allt vackert som är utlagt på ett långt bord.

 - Va det du som fotograferade?

- Nej, svarar jag lite förvånat. Inte mer än till husbehov, du vet födelsedagar och sånt...

- Ja ha, målar eller tecknar du? fortsätter min nyfunna poetkompis

- Nej, jag har inga andra talanger. Försöker bara skriva så mycket jag kan och hinner, svarar jag med ett skratt och bestämmer mig för att köpa en av tavlorna som ligger på bordet framför oss.

När jag kommer hem ser jag mitt överbelamrade matsalsbord och inser att jag visst har andra talanger. Min stora passion och talang fyller hela mitt matsalsbord - mina stenar!
Där ligger över fyrtio års samlande av stenar. En del är fortfarande råstenar, andra är trumlade men inget mer.
Men många har redan blivit smycken och prydnadsföremål.

Nästa gång kanske jag tar med mig mina vackra stenar...




Övriga genrer av Annette Andersson
Läst 482 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-09-15 07:32



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Stenkul!
Gör det!
********
2008-09-18

    Nattviol
men ja!
det ska du göra..
stenar är intressanta
på många sätt och nu
blev jag nyfiken på dina!!

kram
2008-09-15

    Ove Arfwedsson
Ta med dina stenar
Jag fattar vad du menar
för alla (även du) kan
ingen jantelag minnsann!
2008-09-15

  Mr Lindemann VIP
Nämen du tog ju med dig själv!
2008-09-15

  Sofie Viktoria
Lätt att inte se sig själv när man beundrar andras talanger.
Jag älskar också stenar. Försöker hålla igen, men på hyllan bredvid min säng ligger fyra som blivit hjärtformade av naturen.
2008-09-15

  Bjarne Nordbö
Jag hade heller ingenting. Och när jag kom hem var det en stor disk som mötte mig.

Skön text med tyngd. Vill gärna se dina stenar nästa gång.
2008-09-15

    sunnanvind
Ofta är det nog så att man inte ser sina talanger som något som kan intressera andra...du..jag älskar oxå stenar!:)
2008-09-15

    Maria Malm
Det tycker jag absolut att du ska göra! Alla har fler strängar på sin lyra, men kanske man inte tänker på det jämt..
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Annette Andersson
Annette Andersson