Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vita Huset!

 

Bilen tog sig sakta upp för den höga backen, mot huset. Det var i vitt tegel. Tvåvåningshus. Gammalt, med stora fönster. Taket hade nylagda, svarta pannor. En rund, modern tvmast, var också monterad däruppe. Trappan, hade snirklade räcken, målade i svart som taket.

Ett uthus i rött, sågs längre bort mot träden. Några åldersstigna, äppelträd stod på den lite svedda gräsmattan. I några planterade tunnor, prunkade pelargonior i rött och vitt. Ytterdörren på huset, såg tjock och gedigen ut. Den var brunbetsad och upptill fanns halvmånefönster i grönt tjockt glas.

Bakom bredde skogen ut sig.  Mörk och stor, upp mot toppen av kullen. Som här på gårdsplanen, mera liknade ett berg. Även fast himlen var klar och det var ljusan dag, kändes det instängt och trångt. Vi öppnade dörren och bar in vårt pick och pack. Här skulle vi bo, det närmaste året. Medan vi forskade åt det företag vi jobbade på. Glada, att vi lyckats, finna någonting, att ha som hem.

Vi gick upp på andra våningen, där vi hittade, sovrum och badrum. Genom de stora fönstren, kunde vi se ner över dalen, där samhället låg. Längre bort såg vi skorstenen, på fabriken vi skulle jobba i.

Vi såg bergen på andra sidan dalen och molnen som vandrade över himlen. Och helt plötsligt kändes allt bra! Här skulle vi nog kunna trivas!   




Prosa (Novell) av madigan
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-16 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

madigan
madigan