Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu ler jag äkta leenden. De är snyggare, och mer hälsosamma.


Äkta leende

Titta, hon ler.
Titta, hon skrattar.
Ja, hon ler
för vinden har vänt.
Ja, hon skrattar
för i huvudet leker tankarna.

Du ser så glad ut,
får hon höra.
Haha, det är för att hon ÄR glad.
Du har ett vackert leende,
säger någon.
Haha, det är för att ett äkta leende
är mycket vackrare än
ett falskt.
Hon skrattar sanningen nu.
Inte ett leende är en lögn.

Tittar upp mot himlen.
"Usch, regnmoln!" utbrister någon.
Jo, fast bakom molnen skiner ju solen,
tänker flickan och ler ett soligt leende.
Ska vi vandra på regnbågen?

Solen skiner litegrann genom molnen
men regnet rinner sakta ner från himlen.
Drippdropp.
Sol och regn är lika med regnbåge!
Hon ser regnbågen och ler.
Tänk att just hon skulle hitta skatten
vid regnbågens slut.
Tänka sig att skatten var så vacker,
inifrån och ända ut.
Aldrig har ett leende varit så sant.
Sant leende.
Vackert leende.
Men inte lika vackert
som hennes skatt.




Fri vers av VampyrÄngel
Läst 466 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-18 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

VampyrÄngel
VampyrÄngel