Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är sanning! Jag har bara omarbetat det lite för att inte bli för informativ.


... så fick sagan ett vackert slut...

Sommaren kom med sjukdom och smärta
när höstens vindar anlände var han borta
Barnen besökte minneslunden där han strötts ut

Så otroligt vackert där var
I skog och grönska
med liljekonvaljer och blåbärsris
Allt han älskade
och det som var så viktigt för honom
Det gjorde barnen så glada
och de mindes hur han plockade blommor
som han bar med in till lilla mamma

Sen kom nästa sommar
med oro
en föraning
sen var hon borta
bara helt plötsligt
men de var tillsammans igen
på något underligt vis


Då kom chocken
för barnen
han var inte där
han hade inte strötts ut
Ett misstag hade begåtts
och han fanns fortfarande väntande...

hon...
väntade...

stopp
stopp stopp
stoppa allt

I ett långt liv tillsammans
ett år ifrån varandra
men ändå nära

väntande

på något
på varandra

Det blev ett stopp
det blev ett slut på väntandet




Det blev ett vacker slut
där de båda ströddes ut
tillsammans på riktigt igen

i den fina minneslunden i skogsdungen




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 256 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-09-19 20:47



Bookmark and Share


  Annette Andersson
Något så svårt, så vackert skrivet... KRAM
2008-09-20

  Michaela Dutius
Skön och sällsamt poetisk och livsnära dikt som berör
2008-09-20

  Trädflickan
Så vackert. Så vemodigt.
2008-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen