Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfjäril

 

Med snabba likt spatiala sammandragningar rörelser

besegrar hon vind och mörker

Hennes vackra glimmande dräkt så fulländad naturen tillåter

borde hänföra oss i sin nattliga uppvisning

 

Men få tillfällen ägnar vi oss åt att inspireras av dess nattliga dans dess

skimmrande dräkt sin snabba smidighet och sitt ständiga sökande efter ljus,

så olik men likväl identisk med vårt människosläkte i sin desperata sökan efter en meningsfylld tillvaro och beroende av de ljusglimtar i livet som erbjuds trots att hennes liv är kortare än vårt

så missunnar vi henne det

 

Kallblodigt dräper vi hennes systrar när de om natten sina rytmiska rörelser utför

så att vi kan somna in i ro.

 

Insikten slår mig hårt i huvudet som om jag träffats av ett livlöst materia

och Nattfjärilen fortsätter sin sorgsna dans

 

 




Fri vers av RiJoKu
Läst 501 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-21 02:34



Bookmark and Share


  Varga
Helt underbar...
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

RiJoKu
RiJoKu