Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Piluttas Tillkortakommande!1

 

Pilutta tittade ut genom sitt köksfönster. Hennes son skulle gå till skolan och hon öppnade fönstret för att vinka och säga Hejdå! När han gick förbi. Det var vinter och snön låg kall och hård.

Grannpojken Allan smög sig ut genom porten. Tog upp en stor tung snöklump med is i och lyfte upp den för att kasta i huvudet på Piluttas son. Allan hade inte sett Pilutta i det öppna köksfönstret.

Vad tar du dig till? ropade Pilutta till Allan. När han såg henne, flinade han dumt och släppte isklumpen till marken och sprang fort iväg mot skolan. Piluttas son såg rädd ut. Han ville knappt gå till skolan den dagen. För Allan och hans kompisar gick i samma skola. Piluttas son i 7an och Allan i 9an. Så de var inga småbabysar precis.

Pilutta ringde på hos sin granne. Allans mamma öppnade och hon berättade vad som hänt. Hon bjöd in Allan och hans mamma på fika på eftermiddagen för att försöka reda ut det hela. Klockan 18  bestämdes. Men ingen kom! Piluttan ringde på hos Allan när klockan var 18:30.

Allans mamma öppnade. Nej se Allan hade låst in sig på toaletten och vägrade komma ut!

Ni är Välkomna vilken dag som helst när Allan inte är på toaletten då! sa Pilutta och gick in till sig. Det var för 20 år sedan. Ingen har ännu kommit. Kanske Allan fortfarande håller till på toaletten. Ibland undrar Pilutta.   




Prosa (Novell) av madigan
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-21 10:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

madigan
madigan