Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackra Vandaler


du får mig när du vill

plus några dagar
i en glipa solljus

jag är född
bakvänd i medvind


ja, du vet

du brinner blå
jag vänder blad gröna


så, virvla till marken
när du än önskar

och leende ska jag
räffla dina sulor


ett smart drag
och jag är borta

lika enkelt
som skalorna vi övar


vi skulle vara
så vackra vandaler

sprätta sömmar rätt

lånade ängar
för vilsna barn

rita moln och rista öga

ett sätt att finna
punkter i virrvarr


vi borde

men vi är
så vackra vandaler

ett instick i hud

droppar sakta ur


och ditt öga

vill jag smeka till tiden




Fri vers av Pah
Läst 429 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-09-21 19:17



Bookmark and Share


  Svartsilver
Jag är helt tagen......
2008-12-08

  Матрёшa
ojoj, en härlig text. Den får mig att le och jag gillar ordvalen, formen och ja allt.
Well, thx.
2008-10-05

  Tove Meyer VIP
helt underbart.
du vet, det smälter in i mig på ett sätt som,
ja
kanske var menat....
2008-09-24

  Elin Katten Lo VIP
Du vet ju vad jag tycker om din poesi, men det spelar ingen roll - för vissa saker måste man säga om och om igen. Du skriver ju så himlans härligt att jag smälter som den där klassiska ispinnen den där soliga dagen då man inte hinner slicka i sig den föränn den har runnit ut över hela fingrarna. Lite sådär utan att märkas. Sådan tycker jag att din poesi är, den här dikten också. Söt och härligt porlande, med en och annan sådan där allvarlig liten fisk som simmar iväg.

Du väger ord på en våg, jag undrar om du kan berätta hur du mäter upp dem också. Jag är impad.

Danke schön.

x
2008-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Pah
Pah