Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
every paper that you read says tomorrow's your lucky day well, here's your lucky day


Is (We are the Pigs)


jag drömde en isvak

om fastfrusna änder
som förvandlats till porslin

en uppdaterad vy
och jag var genomskinlig


~


någon avböjde ett gruppsamtal

från tvåsamma
de sjöng unisont

om bejakande zoner
och decimeterhöga staket

något om kragar och kansken

sedan tog meddelandet slut


~


de ville så gärna sjunga med
trots att orden var fel

jag vek mig nya fötter
sprang förbi och lite runt

sen ville jag inte mer


~


jag skrev en novell
som aldrig filmatiserades

om den stora tundran
och avstånd inuti

nu ligger den i något blått

en dag ska jag köpa snören
och presentera den för mig själv

















Fri vers av Pah
Läst 624 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-01-07 17:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
:) fint
2013-01-31

    ej medlem längre
sista strofen, ja där, där
2013-01-08

  Per Teofilusson
jag ser ett hjon, jag ser för mig en passionerad mänskovarelse som inget mindre vill än kärlek. För att vara så naken är det beundransvärt att det finns så mycket bilder att ta till, att suga på. Underligt: jag vill att dikten ska vara benig, samtidigt som jag blir serverad orden jag behöver (tröst). I och med "sedan tog meddelandet slut" sprätter min hjärtlösa kropp till och jag fylls av en underlig (närapå mystisk) upplevelse av hopp. Å, att ändå få tystna (men ändå inte dö, och om död, så i krevader, ja, du hör, jag är vilse, detta är bortom orden, dessa förbannade ord som inte kan eller ska vara med överallt. Nåja i denna dikt såklart, för hur skulle det annars se ut). Du bygger upp den plötsliga läsarfeelingen av tvärnit med diverse förslag på kompromisser för husfridens skull. Det kvalmiga rinner av en, som ett skott.
2013-01-07

  John B Lund
En synnerligen trevlig resa med intryck som gav stora avtryck.
"en uppdaterad vy
och jag var genomskinlig"

Jodå !

Tack Pah

2013-01-07

    ej medlem längre
"en dag ska jag köpa snören
och presentera den för mig själv"

ett helt solklart slut, kunde inte slutat på annat sätt, det här lite som bukowski fast i mer poesi, jo.

2013-01-07

  Svartsilver
men jag älskar mitten
"de ville så gärna sjunga med
trots att orden var fel

jag vek mig nya fötter
sprang förbi och lite runt

sen ville jag inte mer "


där fick du mig på fall.
2013-01-07

  Svartsilver
ett annorlunda stycke
jag har läst den några gånger
och den växer .

jag tycker mycket om början den är så sorglig

2013-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Pah
Pah