Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håller tummarna för dem!


NyBekanta

 

Bamse knäppte den gröna skjortan. Nästan i minsta laget.  För mycket skräpmat igen. Samt arbete!  Inga skogsrundor på kvällarna. Sent hem och en hamburgare. På med tvn och sedan somnade han oftast till framför den, vaknade nångång mitt i natten.

På helgerna hade han fått meka med bilen. Den skulle krångla för det mesta. Han funderade på att köpa nått annat. Då gällde det att jobba så pengarna flöt in. Ja i alla fall idag denna lördag, skulle han träffa Karin. Han hade fått låna brorsans bil, en ny Kia.

Karin och han hade känt varandra någon månad sådär. Idag skulle de träffas för 3dje gången. Hon var en lång ståtlig tjej med ljust lockigt hår. Jobbade och var alltid i farten. Men just så mycket mer visste han inte. Han tog sin svarta läderjacka med sig. Knöt en beige slips runt halsen för att se acceptabel ut.

Karin stod vid busshållsplatsen på Strudelgatan där hon bodde och väntade. Hon hade jeans och kort kavaj och högklackat. Såg ut att frysa. Håret var stort och lockigt och hon luktade gott. Söt. Bamse drog handen över sin renrakade hjässa.

Hej!

Hej!Ja då far vi då, sa Bamse Vinkelköping here we go!

Karin skrattade glatt och satte på sig säkerhetsbältet. Bamse satte igång en glad gammal låt på spelaren och så gled de iväg i brorsans Kia.  Ut på Äventyr!




Prosa (Novell) av madigan
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-22 09:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

madigan
madigan