Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje kreditkort har sin historia

 

milano är en vacker stad

där finns domen

där finns många människor

och bilar

runt domen finns det många hotell

dom är alltid fullbokade

rummen kostar euros

i gallerian finns det många affärer

där betalar man med kreditkort

varje kreditkort har sin historia

milano är en elegant stad

där finns många terapeuter

lika många som det finns milanesare

om man vill kan man köpa något gott

i affären på hörnet

och gå hem och laga en god middag

till sin älskare

under tiden man väntar kan man öppna

en flaska gott vin

och dricka ett glas eller två eller hela flaskan

för han kommer aldrig

han hittar ingen parkeringsplats

när han kommer är han redan  utpumpad

och i morgon är bilen bortforslad

det tar tre dagar att få tillbaka den

så han går till sin terapeut

hon har också druckit för mycket vin

ibland stängs trafiken av

då cyklar folk på gator och torg

man kan se ett och annat barn utan munskydd

ibland får man köra bil om man har jämn siffra

nästa dag om siffran är ojämn

det finns många poliser i milano

med fel siffra blir det böter

sen går man till terapeuten

han har också fått böter

då gestikulerar man lite

men det finns en vacker domkyrka

den är rentvättad nu

i milano kör bilarna hela nätterna

för dom hittar ingen parkeringsplats

milano är en mycket rik stad

den är mycket elegant

och där finns ju domen




Prosa (Prosapoesi) av papessa
Läst 609 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-09-22 10:23



Bookmark and Share


  aol
du är en duktig skribent du beskriver så målande så man rycks bara med krraaaaam
2008-10-11

  Elin Katten Lo VIP
Gillar den här. Tycker att du är rolig, och texten överraskar mig hela tiden. Vilken jävla rundgång.

Snyggt.
2008-10-09

  Marie Å
Så underbart skrivet......gillar sättet du skriver på..... roligt och fängslande......
2008-09-27

  Pulsatilla
Jag har aldrig varit där, men dina målande beskrivningar fick mig att resa dit i sinnet!
Tack för det!
;}
2008-09-24

    Maria Malm
Rolig och annorlunda beskrivning!
2008-09-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
En underhållande
berättare är Du!
På en skala från
1-10 ger jag Dig
1000000000 poäng!
Du fångade livet i
Milano på så gott,
så jag har förstått
där snurrar allt på
dygnet runt, men det
gäller att se allt, ifrån
den humoristiska sidan!
2008-09-22

    sunnanvind
skrattar gott...underbart kåseri!
2008-09-22

  Aisha VIP
...hihihi...
...åh...jag känner plötsligt en längtan dit...
...och det där med matlagningen och vinet...
...mmm....
A.
2008-09-22

    ej medlem längre
Ett fantastiskt välskrivet kåseri.. och de där raderna om vinet och om älskaren som inte hittade parkering fick mig att skratta högt..
Denna text är en riktig pärla att spara på..
2008-09-22
  > Nästa text
< Föregående

papessa
papessa

Mina favoriter
Den grundläggande gåvan