Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till dessa dikter skrev jag musik. Det blev en kantat som framfördes i Ovikens gamla kyrka inför nyåret 2007.


Fönster mot framtiden



Du känner tiden dra förbi
den sveper som en vind
och efter många år
dess spår
kan läsas i
en fåra på din kind

Och om ibland du gläntar
på framtidslandets port
så oerhört är det
som ingen ännu vet
så väldigt det som väntar
så litet det du gjort

Du ser hur dagen virvlar bort
liksom ett visset strå
din tid på denna jorden
bland mänskorna och orden
och sångerna är alltför kort
att bygga nåt beständigt på

Men ändå är det trösterikt
att nya släktled står i tur
med andra jag och du
och nya då och nu
men djupt i själva grunden likt
det liv du själv ska kliva ur

Ja åter kommer salighet och gråt
att växla enligt livets lagar
i sorg och skratt
som dag och natt
och vemod, glädje ska få följas åt
liksom de gjort i dina dagar

Sann kärlek ska få kärl av ek
att mogna i som ädelt vin
där skimrar morgondagg
på rosentagg
och nektar samlas in på lek
av ständigt nya honungsbin

och världsanden ska åter se
sitt verk det underbara
som ebbar ut i dyning
och föds på nytt i gryning
med ögon som kan glittra, le
och stråla så förunderligt klara




Fri vers av stenhur VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-23 13:01



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
En ljuvlig dikt! Så behaglig att läsa .. så varm och berörande ... Jag kan bara ana musiken ...
2011-05-12

    Bodil Sandberg
Så glad jag är att jag får ta del av denna fantastiska fina ödmjuka dikt!!

"sann kärlek ska få kärl av ek
att mogna i som ädelt vin
där skimrar morgondagg
på rosentagg
och nektar samlas in på lek
av ständigt nya honungsbin"


superbt vackert och mäktigt min vän !!
2011-03-29

    snöö
Vilken fin dikt, säkert vacker till musik också.
2009-07-25
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP