Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarstugan (1)

 

Sommarstugan låg vid en sjö. Det var en massa grantallar omkring den. En barrig stig gick till sjön. Tog kanske 5 minuter att gå dit. Från det lilla köksfönstret, kunde man se en bit av sjön mellan granstammarna. Därnere fanns en liten brygga samt en gammal eka med åror.

Stugan bestod av ett rum och kök. En sovalkov med två sängar. Det stora rummet hade ett större fönster, med en glasad dörr som ledde ut till några sommarmöbler under ett plasttak fastsatt på huset. Det såg ganska billigt ut. En gammal brun hörnsoffa i skinn, bord och ett par fåtöljer. Inga gardiner i fönstren. En öppen spis med några vedklabbar. Samt som tur var några värmeelement. Eftersom jag vägrade att elda i den spisen!

Köket gick att vända sig i. En spis och ett större kylskåp. Lite porslin stod i ett skåp och en del kastruller. Vatten fanns indraget, men bara kallt. Ingen dusch men en modern toa fanns i ett litet rum bredvid sovrummet. Ingen tv, ingen radio. Men som sagt el.

Närmaste samhälle låg nästan en mil bort. Så jag hade hamstrat mat, för att klara mig ett tag. Mycket burkar hade det blivit och färdigfryst. Vandrade ner till bryggan under de höga tallarna. Det fanns gott om stora röda myror, som stretade omkring med barr och en del annat de hittat. Solen var ännu varm och det blåste lite vågor på sjön. Jag kunde se på andra sidan sjön, att det fanns en större gul villa där. Sjön var inte större. Men den verkade tom. Det var ju september och dom flesta var i jobb.

Jo, jag hittade en kaffebryggare och bryggde lite kaffe medan jag kopplade in min bärbara pc och försökte bestämma mig var jag skulle hålla till. Det fick bli på soffbordet och så fick jag använda soffan. Det gick att se ut genom fönstren på tallarna och vädret därifrån.

Jag var ensam nu. Bilen stod parkerad bakom huset. Den skulle bara användas att handla med eller i annat nödfall. Mobilen var urkopplad. Jag tänkte inte svara på ett tag. Jag fick väl se om jag kunde stå ut med att bo här i min hyrda stuga fram till jul.

 




Prosa (Novell) av madigan
Läst 305 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-23 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

madigan
madigan