Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Kom hit så pratar vi om det" (omskrivning för; Jag vill ligga. Med dig.)


"no strings attached" är ju ändå bara en myt?

Jag är trött på att var någon som
du bara vill ha på nätterna fast
jag vet att jag kanske någon gång i
början tillät mig själv vara det.

Jag intalade mig själv att jag visst kan
vara en cool och fri brud med
"no strings attached" och typ...
inga worries om huruvida du knullar
något billigt luder från Stureplan eller inte.

-jag bryr mig, jag bryr mig så jävla mycket fast
jag skickar ironiska sms som svar på dina ursäkter
så bryr jag mig så in i helvete.

Jag vill ha det där jag blev lovad
de allra första dagarna; en famn att falla
in i så fort omvärlden avskärmas med hjälp av
säker branddörr och tre lås.
En varm säng, en varm kropp.

Jag vill inte spela det här spelet jag antagligen
satt mig rätt duktigt i alldeles själv.
Flickor ska inte leka kvinnor och flickor
ska inte jaga äldre män på nätterna. De
ska jaga på dagarna och tidiga kvällar.

Eller på sommaren då natten aldrig blir svart.
Då stannar de läskiga inomhus.




Fri vers av Linda Hammarberg
Läst 363 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-25 00:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Hammarberg
Linda Hammarberg