Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din dekadens dödade mina fåglar.

Jag vill bara andas men
du har satt filter
på mig och
istället för solsken, oskuld och
-syre-


matar du mig med



//
Orkaner. Våldsporr. Utbytbara kön och
förbrukade inandningar.
//



Du tog mina origamifåglar och
krossade dem i din knutna hand.
Genom glas flög mina fåglar,
som våldsoffer låter du dem landa i


en rännsten,


nedspydd av något du misstar för
dekadens.
Rödvin. Rött vin. Rött jävla vin.
(din dekadens dödade mina fåglar)




Fri vers av Linda Hammarberg
Läst 400 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-05 22:17



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
Vi föds ur dekadens och dans dans dans. Jag tycker om de oväntade orden, hur man faller genom rännsten och våldsporr. En pangpangtext så där arg och uppgiven. Som kärleken. Jag gillar radbrytet, där man fick hämta andan och ta fart, ta fart igen.
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Linda Hammarberg
Linda Hammarberg