Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fick inspiration av Sofie Viktoria och henens dikt
Transportsträcka II

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=735750




ibland måste man bara ligga still

 

jag pratar högt för mig själv

lyssnar på radion och

kommenterar

den korkade radioprataren

pradiorataren

 

stänger jag av radion så

blir allt tyst

 

stänger jag av radion så

blir allt tyst

 

så jag stänger av radion

 

elden flämtar

i vedpannan

 

man får ta ett steg i taget

inte får

man måste

har inget val

 

ibland måste man bara ligga still

 

nu har jag flyttat till ett torp

tre kilometer

från närmsta granne

det är ett steg i taget

 

här finns inget

tomt

svart

ved finns

 

ibland måste man bara ligga still




Fri vers av micke marin
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-26 20:52



Bookmark and Share


  korpfjäder
All rörelse blir tydlig först när man ligger still. Och ljuden hörs bara i tystnaden. Välkommen att känna värmen i vinter!
2008-09-26

  Sofie Viktoria
Kul att jag kunde inspirera dig. Gillar eftertänksamheten i denna dikt. Favoritstycket är detta:

stänger jag av radion så
blir allt tyst

stänger jag av radion så
blir allt tyst

så jag stänger av radion
2008-09-26

  Lyckohäxan Enediel
Mmm precis...ibland så måste man ligga still...:)
2008-09-26
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin