Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckliga saker i livet


13 år gammal
fick han åka och operera gråstarr
I slutet på 40 talet
Ensam åkte han till sjukhuset och opererade bort
Linserna i ögonen
Först 1, sen den andra
Han som knappt sett förut
Eller sett, som genom ett igenimmat fönster

När han kom hem så satt han hela dan
Frågade, ”har vi sett dit förut” om allt möjligt
Om skogen, om grannarnas hus
Han konstaterade att man kunde se nyckelhålet
I dörren från längre håll än 2 meter
Han fick en helt ny värd
Vid den unga åldern…

(det mesta berättat av min farmor, om min far)




Fri vers av LassO
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-25 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO