Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilken kärlek är värd sitt namn

Vilken kärlek är värd sitt namn?

Den som kräver kärlek i gengäld

Den som värderar gods och guld mer än människor

Den som förvandlas till hat eller självömkan när den blir obesvarad

Den som är en förevändning för att undanröja oliktänkande

Den som är en fixering vid sin egen spegelbild

Den som inte omfattar människor med annan bakgrund eller hudfärg

Den som försöker göra om sitt objekt efter en förutbestämd mall

Den som kräver lydnad eller bekännelser

Eller

den som är tålmodig och god

den som inte är stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst

den som inte är utmanande, inte självisk

den som inte brusar upp, den som inte vill någon något ont

den som inte finner glädje i orätten men gläds med sanningen

den som bär och tror allt

den som hoppas och uthärdar allt





Fri vers av stenhur VIP
Läst 1100 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-28 22:06



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Javisst! Saligprisningarna säger verkligen vad kärlek är på det enkla, nära språket. Att du, sas, vänder på steken och reflekterar över vad kärlek INTE är tycker jag smälter så fint samman med din parafras på evangelietexten. Mycket gott!!
2008-10-03

  stenhur VIP
Sista halvan av den här dikten är en omskrivning av en bibeltext, ur Paulus första brev till korinthierna, kapitel 13. Jag skrev det inte i rubriken för jag ville att dikten skulle läsas förutsättningslöst.
2008-09-28
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP