Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öken

En öken vidsträckt
vacker

breder ut sig egoistiskt
över alla breddar

Hur kan något som är så dött
ändå förmedla sådant

liv




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-09-30 18:54



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
till lodjuret; jag borde kanske skrivit "till synes dött"
2008-10-04

  lodjuret/seglare VIP
jag gillar trots allt känslan den förmedlar, behöver ju inte ta allt så baskat bokstavligt heller
2008-10-03

  vera gade VIP
Ljuset!
2008-10-01

  lodjuret/seglare VIP
öknen är till synes stendöd...
men kryllar ändå av liv
dels under sanden
dels under natten
dels i oasers närhet
samt där öknen åter grönskar numera
Gobiöknen är dessutom något
större än dess syster S(ah)ara
2008-09-30

  Michaela Dutius
Jag tror det beror på att sandens vågform ger illusionen av hav...
mycket väl poetat!
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP