Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt Val

 

så jag väljer mitt Liv

(tror jag)

stakar alldeles själv ut de stigar
som jag finner värda att följa

(tror jag)

nosar noga på de träd
som kantar min väg genom livet
dock inte på alla

bara på de som jag finner värde i

(tror jag)

lägger mig över en mossig sten
viker min kropp
runt den

(det vet jag)

sjunker ner genom det mjuka utanpåhöljet
tills jag nått stenens massa
känner dess kärna

(är bara mitt jag)

tänker
att jag funnit beständighet

(hoppas jag)

och jag valde stenen alldeles själv

(tror jag)

 

 

 

eller var det stenen som valde mig...

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 277 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-04 14:06



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
"Mitt val" en precistosäkerdikt som vi tål att höra mer av!
för man blir lätt lite nojig av att läsa hur veligt allt kan te sig...:)
2008-10-05

  Lena Krantz VIP
Det var nog stenen som valde dig...

...stenar gör ofta så!
2008-10-04

  Dilsewat
Får mig att tänka på szymborskas dikt om stenen :)
2008-10-04

    tramp
fin poesi... åsså blir det snyggt med dessa ...(xx xxx)
( tycker jag )
2008-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol