Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ser inte höstllöven ut som gyllene flarn? Det var i alla fall den associationen som gav mej inspirationen till den här visan.


Vad världen är vacker!

Vad världen är vacker i höststrålars ljus
när träden blir gula intill våra hus
och löven de ligger som gyllene flarn,
som virvlas omkring av små lekande barn.

Vi frukterna plockar, så sköna de är,
båd´äpplen och päron och alla de bär.
God svamp finns i skogen av många de slag,
så källar´n blir full till allhelgonadag.

Ibland vindar blåser. De brusar i kör.
I trädenas kronor vi tonerna hör
av regnet som rasslar i höstlövets ris
och luften är mättad av dis.

Ibland blir det vitprytt på stigar och mark
av rimfrost i gräset som glimrar så stark.
Vart grässtrå är konstverk av stjärnor och ljus.
En vandring i skogen ger höstluftens rus.

Var höst ger oss näring av färger och luft
och svalkar vår tanke till sans och förnuft,
kan rensa vår hjärna från måsten och tvång,
och avlägset minnes vi sommarens sång.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-04 13:42



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Oh, visst är det vackert!
Kom precis hem ifrån en
rullstolspromenad med min
man, plockade in, även i år,
de vackraste löven, vet inte
vad de heter... Du kanske vet,
när det torkat kommer några
till Dig per post... Så får Du titta
Du kanske svaret kan hitta...
**************************
2008-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson