Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du får visa krig


Du får visa krig
Du får visa döda människor
Den enda döda som inte finns i den officella etern
Av etikskäl är lady Dianas döda kropp
Men sprängda soldater
Knivhuggna barn
Lemlästade kroppar
Allt får visas….


Men faaan tar dej, bokstavligt talat
Om du visar ett dött foster

(man vågade inte ens visa dom i debatten häromdan)
(fast de flesta av oss sett Lennart Nilssons bilder
som ofta är just, döda foster)
(ja fast de är arrangerade som levande)

Hur ska man kunna låta människor ta ställning
I den frågan…
Om man inte får se…
Lemlästade människor i krig, är ju ok
Är det enbart… i syfte att gå på den innevaranda
Som man får visa ”sanningen” ty detta är också en sanning
Även om den är obekväm…

(fram för användande av preventiv medel hos alla som inte
med säkerhet önskar sej barn, det borde vara en självklarhet)




Fri vers av LassO
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-06 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO