Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför finns

Utanför ditt fönster finns livet
Där ute bland blommor och blad
Barn som leker
stojar och skrattar

Men med stängt fönster dämpas ljudet
tar bort suset av vinden
som drar en djup suck inför hösten
försöker tränga igenom solens strålar
och kämpar mot kylan

När gardinen är mörk
och utesluter ljus och värme
där ett par håller varandras hand
någon kastar sten
kanske ber om hjälp
varken syns eller hörs
i dimmor av gårdagen och dagen innan
och många andra
allt som stängts ute


Där ute som glädje och sorg blandas
i något som kallas livet

Det finns

utanför ditt fönster...




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-06 19:57



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ibland vill man bara läsa saker i den här stilen och slippa läsa om våldtäkter, rån och mord o en dalande kurs på marknaden
2008-10-09

  Michaela Dutius
ja det mesta kanske sker utanför våra fönster- men en hel del sker innanför också
2008-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen