Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lilla, lilla syster

 

jag säger att jag fyller nitton nu
och du skakar på huvudet,

fingrar finner läppar:
tyst

du ville stanna förlängesen men
tiden väntar inte ens på småsyskonfantasier
och vi separeras som ögonfransar framför badrumsspegeln.

ibland ser jag hur du putar och pushar
upp

du lånar läppglans och slänger kyssar i hallen.
de fastnar ingenstans men de doftar mjukt av jordgubb,

på väggen i ditt rum hänger gisele

och jag ville stanna för längesen men
världen väntar inte på storasyskonsfantasier,
vi blir nitton år

jag blir nitton år.

lisebergsstrumpor i dörröpningen,
dina fötter verkar så små och
stegen du tar så stora.
för du vill ju bara hinna ikapp,

lillasyster,
lilla, lilla syster

inget mer.

i backspegeln står du och jag vill bromsa,
men körkort ska tas
och oskulder

raderas.
barndomar
kollektivslänger sig över räls,
tåg speedar

vi har hamnat någonstans i första klass och
när det skakar slår vi mot varandra,
gång

gång.

när du stänger dörren till ditt dockhus,
öppnar sig en annan
jag känner igen den,

dess
tvärdrag genom huset,
när minnen absorberas
komprimeras till fotoalbum,
förpassas till
släktmiddagar
och "det var tider det"
ja,

trots att
tiden inte väntar på oss,
lillasyster.
trots att
världens otåliga knogslag mot dörren
gör det så svårt ibland att sova,

skriver jag i flingor
vid alla frukostbord hur mycket jag älskar dig.
och jag viskar genom sången;
min hand är aldrig är långt från din,
min nacke
är för din näsa
och dina tårar
om du ramlar,

lillasyster,
finns jag här.

och om du flyger,
lillasyster,

lilla, lilla syster
vet du att,
ska jag finnas där.




Fri vers av Desert dust
Läst 3542 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2008-10-07 12:25



Bookmark and Share


  Black Bird
Vilken vacker dikt!


... känner igen mig :)
2011-09-12

  Nattsuddan
Vackert
2011-08-27

    Josefine Anna Victoria
känslan är oerhört vacker, och sådär speciell som syskonrelationer kan vara.
2011-03-02

  Rude Billy
verkligen bra flyt, rba rytm, bra följd..
SKitbra rätt igenom helt enkelt!
2008-10-10

    Bim
....tycker om känslan i dina ord,-texten tilltalar mig
2008-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Desert dust
Desert dust