Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den sannaste versionen av världshistorien är alla dess offers.


Den blodiga historien



De floders strömmar av oskyldigt blod
som världshistorien består av
står ej att läsa i de fåfänga volymer
som försöker hävda sanningen
patetiskt misslyckat av världens gång,
ty de oskyldiga martyrernas historia
kan ej någonsin bli skriven,
då den är så överväldigande i oändlighet
i sin tragik som aldrig kan ges uttryck.
Om alla dessa oceaners blod av tårar
kunde tala skulle det blott vara
en anklagelse mer omfattande än historien,
ej mot Gud, men blott mot mänskligheten
som ej någonsin har ställts till ansvar
för de brott mot mänskligheten som den bara själv begått.
Men tystnaden av alla de oskyldiga offren
skall blott desto starkare för alltid ljuda
desto mer öronbedövande just genom tystnaden.




Fri vers av Aurelio
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-08 19:28



Bookmark and Share


  Aurelio
I värsta fall, och troligen, har du rätt.
2008-10-09

  Rune Thorsell
Ja, vi tycks ha blivit satta hit på jorden enbart i syfte att vi skall förgöra varandra. Tortyr. Massakrer. Plågsam död. Oceaner av blod.
De två förbannelser som tillsammans utgör mänsklighetens gissel är, som jag ser det, girigheten och religionen. Habegäret och vidskepelsen.
Helt uppenbart är det vårt öde att tvingas evigt leva med dessa.
2008-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio