Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag längtar tillbaka - Irland!

 

 

ljus och molnskugga
vandrar över kullarna skiftar nyanser
jordfärger torvtäkt deserted villages
grönt grönt grönt
och sten
hängande telefontrådar
svalor som flyger in genom fönstret i ett nybygge
häckar vid den före detta stallväggen
och bygget stannar av
folket bor i husvagn tills ungarna är flygga
varm whiskey med socker och kryddnejlikor
i trängseln kring torvbrasan på puben  
gaeltacht 
fiddlers tinwhistle bodhran drum
stabbiga kelter i keps och guinnessmustasch
hurling på TV
de svarta tjurarna på fältet
oghamstones
lukten av koskit regnvått gräs och torvrök
the Fairy Tree
Shane McGovan och Tom Waits
old Roisin the Bow
och Mariastatyn vid den heliga källan
peace be with you
travellers läger längs stranden havet lyser i mörkret
bränningen dånar

jag är där
din röst i telefon förflyttade mig
tillbaka i ett andetag
osorterade stjälper minnena in över mig

men finns mitt Irland ännu kvar  
i sinnevärlden




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 525 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-10 00:33



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Mm härligt allt finns. Grönt grönt. Varit i Skottland också grönt.
Vill dit igen.
2016-01-07

  Hildegun Relefors
Du väckte min längtan--tillbaka dit, vackert fångat!
2008-10-11

  Michaela Dutius
Din beskrivning bär längtan på ordens vingar
2008-10-10

  Larz Gustafsson VIP
Shane is the MAN!
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger