Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dryckens lov



Att lyfta sitt ölglas
Som rimmar på kras
Är nåt, som ofta sej passar
Den guldlbruna vätskan
Som kluckar i väskan
Dricks av rika, som bassar

Gommens njutning
Blir sinnets förskjutning
Av tänkadet tappas koncepter
Man bråkar för inget
Man hamnar i tinget
Förr vänner, nu kontrahenter

Men när solen den gassar
I sej man lassar
Glas efter glas, av den bira
Som omformar sinnen
Och framtvingar minnen
Mången är de som då pira

Man i lagoma mängder
Och på sommargröna ängder
Gör den sej bäst, våran dricka
Glader man vinkar
Och ofta, man pinkar
För annars så skulle man spricka




Fri vers av LassO
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-23 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO