Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma, håll avståndet!

Du tar hand om mig
oroar dig för mig
passar upp mig
stöttar mig
kväver mig
tar min plats
gör mig passiv

Snälla mamma

Jag är jag
låt mig få vara det
Var inte mina armar och ben
Ta inte min handlingskraft
Lev inte mitt liv

Låt mig få andas själv

Jag kanske är lik dig
Men jag är inte du




Fri vers av Sanna i badet VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-10-10 22:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ajajaj, den där tog...
2012-05-11

  Nasrin
!Låt mig få andas själv"
utrymme och Rum för att växa som en människa.
kloka ord!
tänkvärda ord!
2008-10-12

    ej medlem längre
Klokt och förnuftigt skrivet, en insikt,
jag tolkar texten som ett slags brev
från en dotter till hennes mor,
en mor, som så många mödrar,
gärna (i kärlek och omtanke) vill
göra lite för mycket
2008-10-11

  Mr Lindemann VIP
Ja, såär det då att befria sig således
2008-10-11

  Gunilla VIP
En femetta!
Snyggt!
En påminnelse
vi alla mödrar
och döttrar
behöver
av och till!
2008-10-10

    snöö
Precis så känns det ibland, både att vara mamman och dotter. Härlig text.
2008-10-10

    Madeleine Ågren (Maduska)
Å, så bra skrivet.
Må vi alla mammor läsa denna ofta, och hålla den i minnet!
TACK!
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP