Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt under samma tak

 

påbyggd utbyggd

min egen betongsula 
består av alla mina inre barn
som trots alla år i glömska 
ändå hållit sig kvar
gömda glömda trotsiga nyfikna
rädda fnissande

fantiserande

lördagsgodistuggande

skrapsåriga knäomplåstrade

 

första våningen

i min lekamliga byggsats
vilar på barnen som fortfarade härjar
tonårsbagateller vid självmordets stup
kärlekshistorier ristade i blod
och den nyss myndiga människa som en
gång var jag

förvånad

vacklandes på en tröskel
fylld av bistert tandläkarväder

och amalgamfyllningar som läcker kvicksilver

vaccinationsärr
och dessa månatliga
blödningsperioder av alvedonstyp

aldrig sinande

 

barnafödandet

ligger en trappa upp
två änglar födda i smärta
som Gud den bittre gubben bestämde
uppfödda på bröstmjölk och kärleksmåltider
blöjbyten sandlådeproblematik
utbytta storlekar
klämda fingrar
skolstart

och multiplikationstabellens bittra återkomst

tillhörighetstvivel

snöbollsglesa vintrar

frusna flickeben på
bortregnade skolavslutningsfotografier

 

alla rum

jag placerat delar av mig själv i
sovrumserotiska fantasier 
garderobsfulla likdelar beniga skelett
silverfiskarnas badrumstillhörighet
min förvåning
som möter min blick i
spegeln som för att säga
jaha - är det så jag ser ut      nu

närstudier av ansiktsdelar på glid

återspeglade känslostormar

porernas mönsterärr
elasticitetsavsaknad

 

under taket 

tronar vinden dammig olevd
full av allt svagare
framtidsutsikter
bortglömda lådor nedpackade i rädsla
tummade fotografier
av tider
som ingen längre minns

allra minst jag själv

spindelvävstäckta önskningar

råttskitsprickade önskade händelseförlopp

alla mina besvikelser undanstoppade
mellan gulnade årsringar
av åldrande hud

 

allt som är jag

finns inom dessa hudtäckta väggar
allt som fortfarande lever
kostar på och skräpar ner
stökar runt
finns under min vävnads hinnor

och det regnar in

jag andas radon
tuggar tätningsmassa

sväljer isolering slickar rent
försöker överleva

mig själv

 

drömmer Liv
motar Död

 

 

nybyggd utbyggd påbyggd

 

ändå
mitt Jags enda hembygd

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 285 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-11 20:15



Bookmark and Share


  Anders P VIP
en etappsummering som heter duga. ...the best is yet to come.
2008-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol