Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med värdighet och högburet huvud

Med värdighet och högburet huvud
trädde han in för domstolen

Han svor sin heliga ed om oskuld
medan domarna sökte se genom
hans tankar och själ

Åklagaren talade sig hes om skuld,
förbrytelser, ondska och avsikter

Var fanns hans försvar och advokat
Med ens förstod han att ingen
försvarade hans själ och tanke

Ensam fick han möta åtal och rättegång
samtidigt som hans huvud sänktes mot golvet

Hans tidigare värdighet tynade
där han stod inför denna tribunal

Oväntat hördes tumult från gatan
Utanför samlades stora skaror
som ropade hans namn

Folket stormade in i byggnaden
tog över domstol och förhandling

Med värdighet, högburet huvud
och förvissning om rättvisa
tog han emot folkets dom

Straffet blev långt men rättvist
och han fick behålla rang och värdighet

©Miragen2007




Fri vers av bo.rackson
Läst 422 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-11 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bo.rackson
bo.rackson