Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I oktobers grepp.

 

i oktobers grepp
när morgonhimlen är mjölk och blåbär
dungen guldockra
och lönnarna rodnar djupt
är allt förtrollning 
en förhäxad Ray Bradburyfantasi
av ett maktfullkomligt barn
en sömngångaraktig uppvisning
i dekonstruktion
förvandling och övergång

stark blåst river loss gula löv
ur trädens maktlösa armar
som bedjande sträcks mot himlen
i sin nakenhet
medan dagarna går bort

det är den tid då jag tänker på kärlek
svettblänkande lusta och döden
eftersom detta är en livströskel
tröskemånad
tröskmåne på drift bland trasig moln
söndertröskade av storm

i oktobers våld
när små gula tassar
springer över vägbanan
moln av kajor lyfter från en stubbåker
och jag vill lyftas med
våldförd och hängiven
hänförd
hädanförförd
i vild uppgivenhet
i förgängelsens rus oktober




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-12 03:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det fanns en performanceartist som hette Marina Abramovi? (jo, med frågetecken, tydligen!) vars framträdande bestod av att hon lät män våldföra sig på henne. Där kan man snacka om installation.

Svettblänkande lusta och döden tänker jag på hela tiden. Tvära kast, kan tyckas. Paradoxer... Ja, kanske...
Lilla döden...Nåja. Enough said.

Oktoberr är speciell. En färgsprakande övergång från grönt till mörker.
2008-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger