Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

..axel..

 

längs den krokiga axeln
av imaginär tid

parallellt

men utan kännedom

har vi levt våra liv
slagit knut på oss själva

i jakten

på denna vår själs andra hälft

 

vi har fyllt våra syften
gjort vårt allra bästa

betraktat varje solnedgång

med mörknande vemod och diffus längtan

(somnat till våra sargade hjärtans
livsuppehållande slag)

 

vi har ärat varje gryning
som fyllt vårt inre

med en ny dags förhoppningar

om att tiden snart är inne

(vaknat till vår själars
förhoppningsfulla viskningar)

 

alla

    dessa

                år              som passerat

 

år som i möda
format och förberett oss

inför denna tid Punkt

 

när själva axeln
av betraktad Fram Tid helt omärkligt rätats ut

(när hände det? hur gick det till?)

frågorna är många men ändå sekundära

 


för med ökande pulsar
känner vi båda hur Tiden ömsint men bestämt

fattar tag i våra öppna händer

 

och leder oss fram

till Mötet

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 303 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-12 10:17



Bookmark and Share


  Lena Renman
Jag kan bara säga så genomklokt och rätt och väl nedtecknat.
Gillar även där du delat av ord och lagt in extra storta bokstäder.

Lena
2008-10-12

  Elaine.S VIP
Ord som fastnar och leder tankarna vidare...
Tiden, vad den är , vart den leder, vad den vill
och hur vi ska leva i den...och livet stannar inte
utan drar oss vidare...

"för med ökande pulsar
känner vi båda hur Tiden ömsint men bestämt

fattar tag i våra öppna händer"

Helt underbara rader...
2008-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol