Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrasten föds i kontrasten

I går var vi 86 mil härifrån.
(Sveriges blodsystem går på förbränd bensin.)
Vi körde fort och somnade i villfarelsen att vi ännu reste.

Idag trängs vi vid Norrtull i regn och åska.
I tanken färdas vi från klart och kallt ljus i Norrland till mjukt böljande dis;
Från långsamhet till snabba bilder.

Snabba bilar kör i strilande regn mot intet,
men tanken virvlar.

Lugn och tyngd föder vila och liv.




Fri vers av Kol Trast
Läst 306 gånger
Publicerad 2005-08-04 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kol Trast