(Om trötthet.)
Repris av en gammal men idag lika aktuell dikt.
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Om trötthet.)
Repris av en gammal men idag lika aktuell dikt.



Jag vill inte vara

 

jag vill inte vara
den här tunga kroppen

jag vill vara trädskugga
eller gräs
vattenblänk i ett dike

jag vill vara en flyktig rörelse
strax invid skogsbrynet

jag vill vara innan
eller nästan
aldrig fixerad

jag vill inte vara synlig mer
i allt det som värker och trängs

ge mig min tyngdlöshets
vingflykt

alla är vuxna nu
alla är döda




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 275 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-10-13 14:59



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Bra skrivet om när själen är yngre än kroppen.

Eva
2008-10-13

  Fånga dagen
Jättebra skrivet blir berörd av den har inte läst den innan
mvh ak
2008-10-13

  Rosmarin
ja den här dikten minns jag

jag tycker mycket om den
2008-10-13

    ej medlem längre
Ohhhhhhhhhh vad vackert o kraftfullt skrivet i all enkelhet!
2008-10-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill gå ned minst 20 kilo.
Men det är ju bara en sida av det hela.

Många har stelnat.
"Just a bunch of stiffs", som det brittiska punkbandet Mean Street sjöng.

"You won´t find me just staying static" (Sex Pistols)

Aldrig fixerad. Aldrig statisk.

"Jag hatar att va´ passiv" (Ebba Grön)

Vackert språk, M.
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger