Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
put me up against the wall & back into the picture


GLOBAL WARMING

ibland känns det
förjävligt,

jag var tretton när jag kastade ut min världstro på gatan,
den återvänder då och då

slinker in genom dörren som en utmärglad sommarkatt närhelst man bjuder in någon på spetsad funlight och alfapet för att få vrida vända stava skavet en stund.

jag går upp tidigt om morgnarna och sanerar gator från happymealförpackningar,
samlar på mig kantstötta drömmar påväg till jobbet

-låter hjärtat dela en sjuttiofemma med parkbänksmannen och fingernyper fast filtrosor på hans kinder.

hans bottenlösa leende eskalerar med flanellskjortans skvalpande vågor i vinden,
tillsammans räddar vi staden från portföljinvasion och rufsar sönder backslickningar,

han blåser dikter över sår jag sopat under mattan, de åker utomlands och jag kan andas växthuseffekten..



Fri vers av Desert dust
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-13 23:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nu är du extra gullig med dina filtrosor!
Spännande formuleringar.
2008-10-14

    Seud P Myno
Du skriver i tiden
2008-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Desert dust
Desert dust