Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vild och vacker

 

vild och vacker
är fullmånenatten

från bilen ser jag mig själv
fjortonårig
på cykel i mörkret 
motvind
jag står på tramporna mot framtiden
pådriven av  lust och undran

lilla vän
tänker jag när jag kör om
dina drömmar stör mig
jag vet ju hur det blev sedan

men i backspegeln ser jag fortfarande
fjortonåringens blossande kinder
flygande hår och knoppande bröst
när hon stretar mot vinden
och vägrar lyssna till erfarenheten
drömsk

vild och vacker
som fullmånenatten




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-14 01:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Även jag har svårt att släppa backspegeln.
Känner igen mig i din fantastiskt fina dikt.
2008-10-14

  Sonny P
Vilt och vackert!
(Ack, den oskuldsfulla tiden...)
2008-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger