Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man måste andas.

Månen ramlade ner mitt framför mig,
tusen bitar månglas nuddade mina fötter.
Jag böjde mig ner på knä, tog upp en glasbit i min hand.
Jag stirrade länge och väl, den blänkte som ett guldsandkorn på botten av en sjö. Fast den var så mycket vackrare, nästan likt snöflingan som föll från himlen häromdan. Kanten va inte vass, den påminde mig om strået jag åt hallon från, eller grässtrået jag drog upp från marken. Fingrarna gled runt månglaset, jag log för mig själv.
Den trollband mig, den raderade min stress. För det enda jag gjorde var att stirra på en liten bit glas, som egentligen kom från en glödlampa som ramlat ner. Det kan vara bra att ibland stanna upp och andas, drömma sig bort. Då kan det allra minsta, bli det vackraste av allt.




Övriga genrer av secret2
Läst 538 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-14 20:16



Bookmark and Share


  Roula O
fin text som får en att drömma bort en stund från sin stressiga vardag. du målar upp härliga bilder för läsaren :)
2009-03-12

  Maria T
Du trollbinder läsaren
och målar med din fantasi.
Härligt att få drömma sig bort en stund
2008-11-08

  Eaglemountains VIP
Utomordentligt bra skrivet om att kunna stanna till i alla vardagsstress, och kanske drömma sig bort en stund. Ett par minuter kan kännas som lång tid när man kopplar bort verkligheten en stund och även kan nudda fantasin. Fint skrivet!
2008-10-14
  > Nästa text
< Föregående

secret2