Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så gav ni mig livet.

På en tusendels sekund, gav ni mig ett liv.
En uppgift , ett åtagande .
Era ögon skimrade som ytan på en sötvattenspärla.,
Ur era läppar föddes lätet av ett liv.

Du, min son , kom först, jag va trasig, du gjorde mig hel.
Du , min dotter, anlände 7 år senare , jag blev fullständig.
Ni blev ljusen i min lucia krona, ni lyste upp min väg.

Jag bar er, över vatten och eld, som det ömtåligaste glas .
Ni var små och oskyldiga , ni var luft, vind och vatten för mig.
Ni var alla färger på paletten , och tillsammans blev ni himmel.

Små steg , små ord, men för mig Betydde det ALLT.
Era leenden är oslagbara , era skratt ekar överallt.
Ni är som miljoner små diamanter som regnar över mig ,
Ni strålar , ni andas kärlek .

Jag tyckte ni va små som havregryn alldeles nyss ,
Helt oförstådda i vad världen innebär .
Nu är ni större , och för mig är allting densamma.
Tack för att ni gav, och ger mig ett liv att leva.
/mamma




Fri vers av secret2
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-23 21:01



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Så underbart Du hedrar Dina barn. Denna dikt säger allt, och jag är så stolt över att Du är min dotter. En fin dotter, och en duktig och omtänksam mor.
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

secret2