Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1965 (19 år)

Ungdomstext. Olyckligt kär ...




Vid Vättern


Det var inte min värld
Fast jag älskade den
och försökte tala till den
förstod den inte mitt språk

Jag kände mig maktlös när
vinden tog ton i träden
och talade till alla där
utom till mig
och vattnet som inte förstod

Jag hade till och med
glömt hur jag gjorde som barn:
att ta i ett grässtrå

Tafatt lämnade jag omgivningen
där jag bara var gäst
så lyfte jag ansiktet
till solen bakom

Molnen var så nära
de var mina
ett av dem kröp in
i mitt öra viskande kelfullt

Om det ovälkomnas kärlek
som är oförstådd

 

 

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 486 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-14 20:18



Bookmark and Share


    miramari
Ungdomstexter? Så du har dem kvar? Kul!

Den här gillade jag. :-)

Speciellt:

"Det var inte min värld
fast jag älskade den
och försökte tala till den
förstod den inte mitt språk"

och

"Tafatt lämnade jag omgivningen
där jag bara var gäst"

*Applåder*
2008-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)