Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske det finns.

När mörkret har fallit och kvällen är klar,
då kommer de glimrande fram,
de stjärnor som skimrar på himmelens sfär
och vittnar om världarna där.

Oändlighetsljusen från ofattbar rymd
och tider som varit och flytt,
och strålande budskap som kanske de bär
med språket som aldrig blir tytt.

Vi kan bara blicka i stjärnhimlen in
och undra om nånstans där finns
en sol som vår egen i stjärnornas här
och som vi kan se i vår lins.

Då finns det väl också en ganska bra chans
att nånstans i rymden bredvid
det finnes en jord som liknar den här
med träd och med blommande lid.

Med mänskor och djur och med fager natur,
med odling i söder och nord,
en syster,en bror i världarnas ätt
med allting som finns på vår jord.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-16 12:19



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Hallå! Det är den där
planeten jag väntar på,
har liksom tänkt att på den
hoppa på, hoppas att där
bara är fred och att fler
till den flyttar med...
Så vackert skrivet!
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson