Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord

 

 

den längtan

som dväljs inom mig
materialiseras bara när jag slutar tänka
och känslan får ta över


jag söker förgäves efter Orden
just de ord

som ständigt gäckar mig

som lämnar mig
handfallen

tom

 

kanske jag nalkas min längtan
på helt fel sätt

kanske

så jag stannar till blundar en stund
registrerar
min kropps alla förnimmelser

 

känner att förbi passerar
       livet

 

i all sin komplexitet

livet
som med sin ofattbara skärpa
kontrasterar min djupa inre ensamhet

 

för jag fångar inget av livet
det vet jag nu


 

jag fångar inte ens

mig själv

 

det är som att stå på
en brygga och kasta i en sten

se den sakta sjunka

mot botten

 

så sjunker jag
för varje tungt andetag

 

allt djupare

in i ett mörker

 

där endast Orden kan rädda mig
från mig själv

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 292 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-16 22:26



Bookmark and Share


  mikaelarchangel
du är räddad :) genom detta
2008-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol