Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dedicated to my father


The last supper

Livets ljus
i dess allra sista dans
bjöd på ett fyrverkeri
i samma stund
som hans ögonlock föll.
Hans sista andetaget
skulle inte vara förgäves

men kroppen
av det sista lejonet
finns kvar
i detta obefruktade lanskap

så varsågod
mina älskade schakaler
ni som mättade era magar
i skuggan av hans jakt
ta en bit
ni med
som den sista måltiden

Jag vet
att en dag kommer hans själ
återuppstå
i mina ådror
och då får ni aldrig
en chans till


 

 

 

 




Fri vers av Aida*
Läst 589 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-10-17 00:10



Bookmark and Share


  Aisha VIP
...en in i märgen ryslig text....
..och...rysligt vacker....
"...en dag kommer hans själ att återuppstå i mina ådror...."
..ja, till hundra procent....!
...så bra skrivet!!
A.
2008-10-21

  Kriss*
love it
2008-10-20

  Mikael Lövkvist
Det här var en mycket stark dikt till din far.
2008-10-19

    Bodil Sandberg
Känner smärta strömma emot mig här..men också en oerhörd vilja att försvara den sista låga inom..den som ännu brinner..den som vägrar att slockna..vackraste rader min vän!!!
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Aida*
Aida*