Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diamantkärlek



Vår kärleks inhöljda mysterium
är liksom en hemlig vinterträdgård,
alltid där och blomstrande
men dold från alla utomstående
helt fri från insyn i jungfrulighet
som aldrig kan beröras
men som ständigt måste omhuldas
och skyddas mot okunnighetens intrång.
Ändå blev vi alltid kränkta av dem
men blott för att resa oss igen
som varje trädgård efter varje vinter,
och vid varje ny återuppståndelse
har den fått alla andra trädgårdar att blekna
i sin oförlikneliga skönhet och bestående perennitet
liksom en diamant som bara hårdnar i sitt värde
ju djupare och hårdare den pressas
ner i hemlighetens mörker.





Fri vers av Aurelio
Läst 477 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2008-10-17 10:43



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Vilka otroligt vackra rader. underbara med mycket värme och kärlek/B
2008-10-18

  genni VIP
Läste dina ord och blev berörd av din vackra poesi.
2008-10-17

  Eva Langrath VIP
Njutbart vackert om kärlekens mysterium.

Eva
2008-10-17

  ArasÖ
Rogivande vinterträdgårdar..

stillsamt & eftertänksamt.
2008-10-17

  Mr Lindemann VIP
Bra med sådan poesi som tränger sig på likt mjuk bomull
2008-10-17

  Eaglemountains VIP
Mycket vackert! Kärlekens mysterium....
2008-10-17

  Night Soul Woman
Aaah:) Så underbart skrivet:) ett litet mästerverk:) *applåder*och*bokmärkes* Tack för en ljuvlig läsning!
2008-10-17

  Aisha VIP
...mmm..
jag vet hur det är med sådana trädgårdar... :)
vackert och känsligt skrivet...
A.
2008-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio