Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. byskvaller.. :/


Betraktelse; därom norr skördarna sina

 

~

planterar

beskådar över

i vinter allt gjuts

 

tankar skalats

minnen spritats

 

 

sömnlös invid stockvägg

andra sidans soldat

 

*

 

strömlös
byn vid älven

spisar med signal
eldar ojämn kallrök


syds gran bleknat

*

björken är fin i år

*

tankes gråstigning
vänder strimma hem

 
baksuget gift

 

mätta bord
mätta bord

staketgrind öppen
kalla smaskigheter ger magknip
dan efter

*

norrom vinberså

bleckmugg

solhet saft

ylleskaftlappning och geting

 

*

 

"himlen mulnar däröver,

bäst dra lucka för"

 

"Stormen sägs sprida vetet, sägs sprida vetet."

 

"Hönsen blev feta i år och skogen fin! Vintern blir bra."

 

"Det sas myr'n svalde åkern!"

~

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-18 18:23



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Jodå, den tål att läsas och att minnas något efteråt efter det att man läst den så
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri